Besök oss under Kulturnatten den 7 oktober

Vi har öppet mellan kl. 17:00 – 22:00

Under Kulturnatten är vårt antikvariat på Hunnemaravägen 1 i Karlshamn öppet!

Där kan du kika på vårt utbud av böcker, musik och film. Vi har även vår loppis öppen!  Under kvällen kommer vi att ha 25 % rabatt på alla böcker i butiken, det finns även flera erbjudanden på andra saker så som film och pocket.

Vårt café är öppet och vi bjuder på kaffe och kaka. Skulle man vilja ha något annat så finns det att köpa i caféet.

Författaren och filmskaparen Johan Cederholm finns på plats från kl. 19:00.

Johan Cederholm är verksam inom flera kulturella områden och har ständigt nya projekt på gång, främst inom filmskapande och författande. Fotograferar också gärna och har även börjat utforska tecknande på senare tid.

För närvarande arbetar han på två fiktiva kortfilmer, Pärlemor och Illusionernas Skog, som han bland annat regisserat och skrivit manus till. Skriver även på det episka verket Rymdkristallen, en kommande bokserie inom genren fantastik.

Hans senast utgivna roman är Akvarieflickan, som gavs ut av PulpFic förlag 2018. Några exemplar kommer finnas på plats för de som vill köpa en signerad bok!

Mer information: www.johancederholm.com

 

Prova på att skapa egen AI konst!

Du har säkert hört talas om hur AI håller på att ta över? Kanske har du provat en app som ändrar ditt utseende?

Under kvällen kan du prova på att göra din egen AI Konst! Du beskriver ditt konstverk i ord så gör AI resten. Det är både fantastiskt och läskigt att se vad som skapas.

En funderare – Hur kommer AI att påverka media i framtiden? Vad händer med alla konstnärer och grafiska formgivare? Författare och skapare? Kommer datorn huvudsakligen att skapa all vår media i framtiden? Finns det fördelar / nackdelar?

Se hur 3D-skrivare fungerar!

De har funnits längre än du tror men de börjar nu bli allt mer alldagliga. Nu kan vem som helst ha en 3D-skrivare hemma och tillverka reservdelar, leksaker eller konstverk med ett knapptryck!

Jag kommer att ha flera tillverkade föremål att visa upp tillsammans med en så kallad FDM 3D-skrivare. Den använder sig av ett plastmaterial på rulle som  kallas ”filament”.  Det finns att köpa i många olika sorters material och färger.